Ansættelsesprocessen

Det er vigtigt for os, at alle ansøgere har en god oplevelse, når de søger en stilling i Skatteankestyrelsen.

Billede af smilende sagsbehandler foran en opslagstavle

For os handler et ansættelsesforløb om at matche den rette person til en stilling. Du kan selv gøre meget for både at hjælpe dig selv og Skatteankestyrelsen til at finde ud af, om du er den rette til en stilling. Det kan du læse mere om på denne side, hvor du også finder en beskrivelse af et typisk ansættelsesforløb.

Vi slår alle stillinger op

Vi slår alle vores stillinger op på Job i Staten og her på vores hjemmeside. 

Tilmeld dig vores jobagent, eller følg os på LinkedIn, hvis du vil have besked om nye stillinger.

Hvis du er interesseret i at arbejde i Skatteankestyrelsen, skal du søge på et af vores opslag, da vi ikke tager imod uopfordrede ansøgninger.

Ansøgningen

Når du søger en stilling i Skatteankestyrelsen, er vi især interesserede i at vide, hvorfor du søger netop denne stilling, og hvorfor du vil arbejde hos os. Det vil vi gerne finde svar på i din ansøgning.

CV og karakterer

Vi foretrækker, at dit CV beskriver hele dit karriereforløb inklusiv ledighedsperioder, og at vi kan se, hvilket år og måned du har påbegyndt og afsluttet dine ansættelser. Du må også gerne angive, hvis en ansættelse har været tidsbegrænset eller et vikariat.

Hvis du er nyuddannet, er det fint, hvis du nævner eventuelle studiejobs, frivilligt arbejde og andre aktiviteter, der har givet dig erfaringer, som du kan udnytte i jobbet.

Du skal både vedlægge dine karakterer fra bacheloruddannelsen og kandidatuddannelsen, hvis du søger en stilling som akademiker, fx en stilling som juridisk sagsbehandler.

Samtalen

Vi kontakter dig på mail eller telefon, hvis vi gerne vil se dig til en samtale. Inden samtalen må du gerne notere de spørgsmål, du vil have svar på under samtalen.

Deltagerne i samtalen vil normalt være

  • en chef på det område, der ansættes til
  • en medarbejder fra vores HR-enhed
  • en lokal repræsentant fra den faggruppe, du tilhører.

Skatteankestyrelsen er en arbejdsplads, der lægger vægt på en uformel omgangstone. Sådan vil vi også gerne have, at vores samtaler forløber. For det betyder, at vi kan lære dig bedre at kende, og at du får et helt billede af, hvordan det er at arbejde i Skatteankestyrelsen.

Når vi ansætter til chefstillinger, er det normalt, at vi holder to samtaler. I andre jobopslag kan du se, om vi planlægger at holde én eller to samtaler i forbindelse med rekrutteringen. Det vil også fremgå af jobopslaget, hvis vi anvender en test.

Nogle gange foretager vi ændringer i det planlagte rekrutteringsforløb. Hvis det sker, giver vi dig besked.

Ansættelser og afslag

Vi giver alle ansøgere svar, når en stilling er besat. Vi oplever ofte, at vi har mange ansøgere, og i nogle tilfælde holder vi derfor samtalerne over en periode. Det kan betyde, at man skal vente lidt længere på et svar. Vi er meget opmærksomme på, at man som ansøger gerne vil have svar så hurtigt som muligt.

Vi ringer til alle ansøgere, der har været til samtale. Kommer du ikke til samtale, sender vi dig et afslag, som fortæller, hvad vi lægger vægt på i rekrutteringsprocessen. Vi har løbende fokus på, hvad vi kan forbedre, og vi hører derfor meget gerne dine bemærkninger til, hvordan du har oplevet rekrutteringsforløbet hos os.